Ви повинні народитися згори

  Ісус говорить, що Ворота Небес зачинені для нас, якщо ми не народились згори. Тому ми запитуємо: «Друзі, чи ви народились згори? А ви, члени церкви, чи пережили ви нове народження?» Якщо ні – ви йдете до загибелі. Бо Ісус сказав: «Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства» (Ів. 3:3).

  Ви можете запитати, що таке «народження згори»? Сьогодні існує багато хибних уявлень про народження згори. Тому, по-перше, ми повинні визначити, чим воно не є. Воно не є хрещенням, тому що були люди, які охрестилися, але не пережили народження згори (Дії 8:18-25). Це не членство у якійсь церкві, бо в церквах можуть бути фальшиві брати (До гал. 2:4). Воно не є участю у Вечері Господній, бо дехто причащався недостойно і накликав на себе осуд (1 до кор. 11:29). Народження згори також не є самостійним виправленням людини на краще, або спробою жити краще, бо Христос сказав: «Багато хто будуть намагатися ввійти, – та не зможуть!» (Луки 13:24). Це не молитва, бо Ісус говорить: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене» (Матв. 15:8).

  Дехто може сказати: «Якщо я намагаюсь і роблю все, що можу: подаю бідним, відвідую хворих і щодня поводжусь якнайкраще, то я дійсно народжений згори (Матв. 25:41-45)». Ні, ми не можемо бути тим, ким ми не є насправді, «думка бо тілесна – ворожнеча на Бога, бо не кориться Законові Божому, та й не може» (До рим. 8:7). ПОТРІБНО, ЩОБ ЗМІНИЛОСЯ НАШЕ СЕРЦЕ. Тому Бог через пророка говорить: «І дам вам нове серце» (Єзек. 36:26).

  Що ж є народженням згори? Народження згори – це зміна в серці: від життя, наповненого служінням своєму «я», до життя, наповненого служінням Господу. Це відбувається, коли ми розкаюємося у своїх гріхах і з вірою звертаємося до Ісуса за прощенням. Коли народжується немовля, з’являється нове життя – нова людина у плоті. Так і ми, народившись згори, через Духа отримуємо нове життя у Христі Ісусі. Тому воно називається народженням – новим життям в Ісусі Христі. «Не бариться Господь із обітницею, як деякі вважають це барінням, але вам довго терпить, бо не хоче, щоб хто загинув, але щоб усі навернулися до каяття» (2 Пет. 3:9).

  Коли можна народитись згори? Святе Письмо говорить: «Сьогодні, як голос Його ви почуєте…» (До євр. 3:7). Це означає, що ми можемо народитись згори у будь-якому віці, у будь-який час і у будь-якому місці. Якщо ми, почувши заклик Божий, відповімо на нього, ми народимося від Духа Святого і, таким чином, станемо дітьми Божими.

Повний текст: Ви повинні народитися згори

  Скільки для цього потрібно часу? Чи не повинні ми духовно зростати, щоб народитися згори? Ні. Ми народжені у Царство Боже – це робить нас дітьми і спадкоємцями. «А коли діти, то й спадкоємці, спадкоємці ж Божі, а співспадкоємці Христові» (До рим. 8:17). Це може статися саме у той момент, коли ми повністю віддамо себе на милість Божу і прийдемо до Ісуса, щоб отримати прощення.

  Як та коли ми можемо отримати це народження? Бог, що знає ваше серце, бачить вашу щирість. Він увійде до вашого життя через силу Святого Духа і дасть вам праведний дух (Пс. 50:12). Так ви народитеся згори і станете новим створінням у Ісусі Христі через віру в Нього (2 до кор. 5:17).

  Нарешті: як ви можете переконатися, що народилися згори? У Посланні до римлян 8:1-10 Павло навчає: «А коли хто не має Христового Духа, той не Його». Біблія говорить, що невіруючі люди мертві у гріхах, осуджені, мають нечисте сумління, тілесні думки, живуть без Бога, у безнадії і непокорі. А народжені згори християни – це діти Божі, що живуть у Христі, спасенні, вільні від осуду, мають добре сумління, духовні помисли, сповнені Духом Святим і вірою та надією на життя вічне. Їхні гріхи омиті Кров’ю Ісуса. В їхніх серцях – любов і мир Божий, що вищий від усякого розуміння. Такі люди сповнені любові, прагнень і сили виконувати волю Божу. Вони плекають надію на життя після смерті і мають обітницю Небесної оселю. Чи міг би хто пережити такі зміни і не відчути їх? Навряд чи, бо «Сам Цей Дух свідчить разом із духом нашим, що ми – діти Божі» (До рим. 8:16).

  Дорогі читачі, якщо в вашому житті ще не відбулася ця подія, що приносить спокій і радість душі, не заспокоюйтеся у безтурботності, бо ви легковажно ставитесь до Бога і до своєї душі. ВИ ПОВИННІ НАРОДИТИСЯ ЗГОРИ.

 

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати