Найважливіша історія, яку потрібно знати

Bible and Candle

  Колись у цьому світі не було нічого: ні риб, ні зірок на небі, ні морів і гарних квітів. Навкруги була лише порожнеча і темрява. Але був Бог.

  Бог мав чудовий план. Він уявив чудовий світ і, думаючи про це, створив його. Він створив його з нічого. Створюючи щось, Бог просто промовляв: «Нехай буде так», – і все виникало миттєво!

  Він створив світло, ріки і моря; землю, вкриту травою; птахів і дерева.

Повний текст: Найважливіша історія, яку потрібно знати

  Останнім з усього Він створив чоловіка і жінку для нього. Їх імена були Адам і Єва.

  Бог дуже сильно любив їх. Кожен вечір Він навідував їх у чудовому саду, де вони жили.

  Весь сад вони могли використовувати на свій розсуд і насолоджуватися усім, крім одного дерева, торкатися якого Бог заборонив.

  Адам і Єва були щасливі до тих пір, коли одного разу сатана, ворог Бога, не спокусив їх. Вони вирішили скуштувати плід із забороненого Богом дерева. Вони згрішили. Вперше вони відчули сором і смуток.

  Більше вони не могли розмовляти з Богом. Тепер їм доведеться пізнати біль і труднощі. Крім того, їх життя неодмінно закінчиться смертю. Як же вони жалкували про це!

  Але Бог пообіцяв допомогти їм. Він сказав, що, коли прийде час, Він пошле Свого Сина Ісуса в цей світ. Ісус зійде з небес і відкриє шлях до прощення гріхів. Для цього Йому доведеться постраждати і померти за людство. Як же раділи вони тому, що Бог пошле їм Спасителя!

  У Адама і Єва народилися діти і онуки. З часом світ наповнився людьми.

  Бог хотів, щоб кожна людина була щаслива. Він вчив людей, як потрібно жити. Ось перелік правил, які дав людям Бог:  

  1. Хай не буде тобі інших богів передо Мною.
  2. Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею.
  3. Не призивай Імення Господа, Бога твого, надаремно.
  4. Пам'ятай день суботній, щоб святити його.
  5. Шануй свого батька та матір свою.
  6. Не вбивай.
  7. Не чини перелюбу.
  8. Не кради.
  9. Не свідкуй неправдиво на свого ближнього.
  10. Не жадай дому ближнього свого, не жадай жони ближнього свого, ані раба його, ані невільниці його, ані вола його, ані осла його, ані всього, що ближнього твого.

    (Повторення Закону 20:3-17).

  Ці заповіді записані в Біблії, тому ми також можемо прочитати їх. Виконуючи їх, ми будемо щасливі.

  Сатана не хоче, щоб ми дотримувалися цих заповідей. Інколи він говорить нам вкрасти щось, коли ніхто цього не бачить. Але Бог знає про це. Він все бачить.

  Інколи сатана спокушує нас сказати неправду і запевняє, що ніхто про це не дізнається. Але Бог знає про це. Він все чує.

  Коли ми робимо це, ми відчуваємо докори сумління. Бог любить нас і хоче допомогти нам стати хорошими. Ось чому Він послав у світ Ісуса. Він пам’ятав Свою обітницю.

  Багато років по тому народився Ісус як маленьке дитя. Він виріс і став дорослим чоловіком.

  Він зробив багато дивовижного. Він зцілював хворих. Він повертав зір сліпим. Він благословляв дітей.

  Ісус ніколи не робив нічого поганого. Він розповідав людям про Бога і про те, як слухатися Його.

  Через деякий час вороги Ісуса розіп’яли Його на хресті. Він помер.

  Він постраждав і помер за гріхи всіх людей, навіть тих, хто розіп’яв Його на хресті.

  Ісуса похоронили. Але потім відбулося дещо дивовижне. Він не залишився у могилі. Він воскрес із мертвих!

  Невдовзі Бог забрав Його на небеса. Коли друзі Ісуса дивилися, як Він возноситься на небо, Ангел Божий сказав їм, що Ісус повернеться знову.

  Ісус помер і за наші гріхи. Він хоче, щоб ми жалкували про них і покаялися. Він готовий пробачити нам!

  Ми можемо у будь-який час звернутися до Бога в молитві. Він чує кожне слово і знає кожну думку. Він наповнює нас відчуттям внутрішнього щастя, коли наші гріхи прощені. Тоді ми хочемо робити те, що правильно. Тоді ми хочемо бути добрими.

  Ми можемо вибрати шлях непокори Богові і піти слідом за сатаною. Але Слово Боже говорить, що якщо ми відвернемося від Бога у цьому житті, Він кине нас у пекло. Пекло – це місце невгасимого вогню.

  Але якщо ми любимо Ісуса і слухаємося Його, Він забере нас на небеса, коли повернеться. Небеса – це чудова оселя Бога і Його Сина Ісуса. Це дім, де панують любов і світло. Там ми завжди будемо щасливі. 

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати