Твоє життя записується

  Ісус сказав, що за кожне марне слово, за кожну здійснену лиху справу люди будуть відповідати у день Суду, і за тими словами чи справами вони або будуть осуджені, або отримають нагороду. Його метою було вказати людям, що вони зіткнуться зі своїми вчинками і словами на Суді і змушені будуть дати за них відповідь Богові. Апостол Павло також навчає цьому (Матв. 12:36, 37; Ів. 12:48; 2 Кор. 5:10; Об. 22:12). 

  Біблія не пояснює, яким саме чином Господь записує наше життя, але цей запис буде безпомилковим. Він буде остаточним. "І бачив я мертвих малих і великих, що стояли перед Богом. І розгорнулися книги, і розгорнулась інша книга, – то книга життя. І суджено мертвих, як написано в книгах, за вчинками їхніми… А хто не знайшовся написаний в книзі життя, той укинений буде в озеро огняне…"(Об. 20:12, 15).

  Незбагненна велич Божа, бо Він є Всезнаючий (знає про все), Всесильний (необмежений у силі), Всюдисущий (перебуває всюди одночасно). "Бо Боже Слово живе та діяльне, гостріше від усякого меча обосічного, – проходить воно аж до поділу душі й духа, суглобів та мозків, і спосібне судити думки та наміри серця. І немає створіння, щоб сховалось перед Ним, але все наге та відкрите перед очима Його, – Йому дамо звіт!" (Євр. 4:12,13).

  Оскільки Господь буде судити навіть думки та наміри серця, то Він звичайно згадає нам і легковажність, жарти та пусті розмови. Марне призивання імені Божого, прокляття, богохульство, блуд, перелюб, крадіжки, вбивство, ідолопоклонство та чаклунство – це гріхи, які є гидотою для Бога. Більш того, Бог буде судити такі гріхи, як лицемірство, байдужість, гнів, ненависть, пліткарство, пияцтво, суперництво, нечистота, хтивість, суперечки, бунтарство, єресь, заздрість, непослух батькам, самолюбство, нечестя, пожадливість, хвастощі, гордість, лихослів'я, невдячність, збочене кохання, ворожнеча, наклепи, нестриманість та лють. Також Бог осудить зневагу до добрих людей, пихатість, любов до задоволень більше, ніж до Бога, зневажання сили Божої та спасаючої Крові Христа, чародійство, неправду та нечесність (Гал. 5:19-21; 2 Тим. 3:2-5; Об. 21:8).

  "Бо мусимо всі ми з’явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, – чи добре, чи лихе" (2 Кор. 5:10). "А коли "праведний ледве спасеться, то безбожний та грішний де може з’явитись?" " (1 Пет. 4:18). "І промовив Господь до Мойсея: "Хто згрішив Мені, того витру із книги Своєї…" " (Вих. 32:33). Бог знає наші думки наперед, ми всі є відкритою книгою перед Ним. "Ходіть но, побачте Того Чоловіка (Ісуса), що сказав мені все, що я вчинила…" (Ів. 4:29).

Повний текст: Твоє життя записується

  Щоб наші імена були записані в книзі життя, ми повинні прийняти запрошення Христа: "Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, – і Я вас заспокою!" (Матв. 11:28). Всі люди так або інакше згрішили перед Богом (Рим. 5:12). Всі люди потребують Спасителя. "Ісус відповів і до нього сказав: "Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства" " (Ів. 3:3). "…Коли не навернетесь, і не станете, як ті діти, – не ввійдете в Царство Небесне!" (Матв. 18:3). Ісус Христос запрошує всіх прийти до Нього та спастися від своїх гріхів. Кого Він простить, того Він приймає як Своє дитя, як спадкоємця Божого (Гал. 4:7).

  Щоб наші імена напевно збереглися у книзі життя, Господь наказує: "Я прийду незабаром. Тримай, що ти маєш, щоб твого вінця ніхто не забрав" (Об. 3:11). В Євангелії Матвія 26:41 Ісус каже: "Пильнуйте й моліться, щоб не впасти на спробу, – бадьорий бо дух, але немічне тіло". Апостол Павло пише віруючим у Першому Посланні до Коринтян 16:13: "Пильнуйте, стійте у вірі, будьте мужні, будьте міцні…". Апостол Петро пише у своєму першому посланні: "Кінець же всьому наблизився. Отже, будьте мудрі й пильнуйте в молитвах!" (1 Петра 4:7). В 5-му розділі, у віршах 8, 9 пишеться: "Будьте тверезі, пильнуйте! Ваш супротивник – диявол – ходить, ричучи, як лев, що шукає пожерти кого. Противтесь йому, тверді в вірі…". Ми повинні бути переможцями: "Переможець зодягнеться в білу одежу, а ймення його Я не змию із книги життя, і ймення його визнаю перед Отцем Своїм і перед Його Анголами" (Об. 3:5).

  Сьогодні – день благодаті, час привести наш дім до ладу, щоб бути готовими до Судного дня. Наше смертне тіло скоро стане порохом, або, якщо ми будемо свідками Його приходу, стане безсмертним, як навчає нас Слово Боже. Наскільки уважно ми повинні слідкувати за своїми думками, словами і діями! "Ото ж бо, Господня рука не скоротшала, щоб не помагати, і Його вухо не стало тяжким, щоб не чути…" (Іс. 59:1). Якщо гріх лежить на серці, звернімось до Ісуса, щоб Він омив його. Тоді ми зможемо вдягнутись у білу одежу і бути готовими ввійти до Небесної благодаті у той великий та важливий день. "І не ввійде до нього ніщо нечисте, ані той, хто чинить гидоту й неправду, але тільки ті, хто записаний у книзі життя Агнця" (Об. 21:27).

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати