Чи знаєш ти..?

Всі згрішили

  Сьогодні багато людей схожі на того, хто каже: «Я недостатньо хороший, щоб іти на Небо, але й не настільки поганий, щоб іти до пекла». Вони думають, що вони досить хороші люди, і Бог якось прийме їх на Небо.

  А що каже Біблія про людину? Вона каже так: "Людське серце найлукавіше над все та невигойне" (Єр. 17:9). "Бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави" (Рим. 3:23). "Нема праведного ані одного" (Рим. 3:10). Згрішили всі – і я, і ти. Ми – як той чоловік, що заблукав у лісі і наприкінці був спантеличений настільки, що мусив сісти і чекати, щоб хтось знайшов його. Ти також заблукав? А чи знаєш ти, куди йти?

Для тебе є надія

  Тобі не треба блукати та жити грішним життям. Не впадай у відчай. Ісус Христос усім відкрив дорогу до щасливого життя. Він відчинив двері в Небо і для тебе. Чи ти бідний як жебрак, чи багатий як мільйонер, чи ти в повазі, чи ні – ти маєш можливість прийняти Господа Ісуса. Він говорить у Своєму Слові: "А того, хто до Мене приходить, Я не вижену геть" (Ів. 6:37). Ось де надія для тебе. Ти можеш прийти до Друга всіх людей і бути спасенним від своїх гріхів.

Ісус дасть тобі спокій

  Вчитель тримав свого золотого годинника, кажучи: "Той, хто підійде і візьме цього годинника, може залишити його собі". Ніхто з групи дітей не підійшов, крім найменшого хлопчика. На їхній подив, він справді отримав того годинника. Решта просто не вірили учителеві. Дарунок був занадто дорогий для того, щоб справді стати дарунком, думали вони. Та тепер можливість отримати його минула. Подарунок отримав маленький хлопчик.

  Ісус пропонує більший дарунок. Він говорить: "Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені, – і Я вас заспокою!" ( Матв. 11:28). Багато хто вже прийняв цей заклик. А чи прийняв його ти? Ісус кличе тебе зараз. Ці слова - для тебе. Якщо ти стомився грішити, якщо в тебе на серці тривога, прийди до Того, Хто дасть тобі спокій. Він простить тобі грішне минуле. Він зніме з тебе тягар усіх твоїх тривог. На Нього склади всі твої тягарі, бо Він турбується про тебе. У цей час Ісус простягає до тебе Свою руку, щоб допомогти тобі.

Ти можеш прийняти Його дарунок зараз

Повний текст: Чи знаєш ти..?

  Маленький хлопчик повірив своєму вчителеві, підійшов до нього і отримав годинника. Так само і ти можеш дістати дар, який Ісус пропонує тобі сьогодні.

  "Що мені потрібно зробити?", – спитаєш ти. "Віруй в Господа Ісуса", – говорить Слово Боже, – "і будеш спасенний" (Дії 16:31). Коли ти звертаєшся до Господа, ти бачиш, який ти грішний, і кажеш: "Для мене немає надії, я не можу прийти до Господа в такому стані". Вислухай слова Ісуса: "Прийдіть до Мене, усі струджені та обтяжені" (Матв. 11:28). Він не просить тебе позбутись своїх гріхів, очистити своє життя, і лише після цього прийти до Нього. Ні, прийди таким, яким ти є зараз. Розкажи Йому про свої гріхи, повідай Йому про свої переживання і зізнайся у своїх провинах тим, перед ким завинив. Вір, що Він чує тебе. Підійди до Нього з вірою, як зробив той маленький хлопчик, і Він дасть мир і спокій твоїй душі.

  Звернімося до слів Ісуса. "Хто слухає слова Мого, і вірує в Того, Хто послав Мене, – життя вічне той має, і на суд не приходить, але перейшов він від смерти в життя" (Ів. 5:24). Завваж останні слова: "перейшов він від смерти в життя". Не треба довго чекати. Ціну вже сплачено, і ти можеш вже зараз стати вільним. Коли Ісус вмер на хресті, Він заплатив твій борг – ціну за твої гріхи. Але ти повинен з вірою звернутися до Ісуса, Який вмер замість тебе. 

  Чи можеш ти повірити цьому? Чи можеш ти прийняти слова Христа і залишити всі свої тягарі гріха й переживань біля Його ніг? Молись до Нього зараз, визнай свої гріхи і отримай великий дар спокою – народження згори, відчуття, що ти є дитя Боже. Ісус говорить, що нам необхідно народитися згори (Ів. 3:3). Це означає народитись від Духа.

Ти можеш втішатись життям у Христі

  Коли ти народишся згори, у тебе зникне старе бажання грішити. Гріх вже більше не буде так сильно вабити тебе. Серце твоє сповниться спокоєм, і ти не будеш радіти принадам цього світу.

  Ти полюбиш молитву, будеш насолоджуватись Словом Божим, ти будеш читати, слухати і досліджувати його. Ти також полюбиш і тих, до кого раніше ставився не дуже добре. Вдома чи в церкві, спілкуючись з Богом в молитві, ти будеш мати силу сказати "ні" спокусам. А якщо спокуси і випробування настануть, ти знатимеш, що Бог завжди близько, і готовий перевести тебе через перешкоди. Зростаючи у своїм християнськім житті, ти зрозумієш, що молитва для християнина необхідна, як повітря, – без неї немає духовного життя.

Ти можеш трудитися для Ісуса

  Знаючи, що Господь врятував тебе, ти захочеш щось зробити і для Нього. Ти почнеш розповідати іншим про своє життя з Господом. Серце твоє переповниться радістю, і в тебе з’явиться бажання, щоб інші теж могли мати подібну радість.

  Коли ти будеш краще знати Слово Боже, ти зможеш піти далі в допомозі тим, хто ще грішить, або зможеш допомогти Церкві іншими справами. Ти зможеш допомагати у недільній школі, в біблійних навчаннях і на церковних служіннях. Ти зможеш свідкувати людям про Господа. Він буде вести тебе до активного християнського життя. Так ти зможеш звеличити Господа і показати Йому своє визнання за те, що Він зробив у твоєму житті. Кожен християнин покликаний служити Йому.

  Апостол Павло дає нам добрі настанови у цій справі. Він каже: "Отож, брати любі мої, будьте міцні, непохитні, збагачуйтесь завжди в Господньому ділі, знаючи, що ваша праця не марнотна у Господі!" (1 Кор. 15:58).

  Єдине, що ми не повинні забувати, – це бути слухняними Слову Божому і Святому Духу, що веде нас по вірній дорозі. Ісус наголошує, що ми повинні бути виконавцями волі нашого Небесного Отця (Матв. 7:21).

Бог нагородить тебе

  Як саме Бог нагородить тебе? Власне, є два способи нагороди. Перший – нагорода у повсякденному житті; другий – в житті майбутньому.

  Звернімось знову до слів Ісуса. Він каже: "Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!" (Ів. 14:27). Мир, про який Він говорить, мають ті, чиї гріхи прощені, чиї серця омиті Кров'ю Христа. Це ті, хто цілковито віддав своє життя Йому. Він дає людям спокій, щоб їхнє життя було повноцінним. Ти будеш мати спокій у своєму серці, якщо прийдеш до Нього з усіма твоїми проблемами. Це – частина нагороди.

  Він допоможе тобі протистояти спокусам. Він почує твої молитви, коли ти проситимеш Його про допомогу.

  Якщо ти будеш вірним Господу, ти матимеш нагороду на Небі. В цьому житті тебе будуть спіткати розчарування, але на Небі буде вічна радість. Коли ти прийдеш на Небо, всі тривоги і турботи земного життя зникнуть. Там ти навіки будеш з Богом, з Ангелами, а також з вірними дітьми Божими. Це й буде вічною нагородою.

Ісус прийде скоро

  Біблія говорить нам, що Христос прийде знову. Він не прийде, як люблячий Спаситель, як раніше. Цього разу Він прийде як Суддя і "віддасть кожному згідно з ділами його" (Матв. 16:27). Грішник буде там, де місце для диявола та його ангелів. Там немає надії. Там ніхто не зможе звернутись до Бога за прощенням. Біблія описує нам це місце як зовнішню темряву: "буде там плач і скрегіт зубів" (Матв. 8:12). Ісус застерігає нас про це місце "… де їхній червяк не вмирає, і не гасне огонь" (Мар. 9:44).

  Якщо ти – Боже дитя, ти можеш не боятися приходу Господа. Христос прийде забрати Своїх дітей додому, на Небо. Він говорить нам: "Уважайте, чувайте й моліться: бо не знаєте, коли час той настане!" (Мар. 13:33).

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати