Алкоголь-Чи всі витрати ви підрахували?

  «В кого "ой", в кого "ай", в кого сварки, в кого клопіт, в кого рани даремні, в кого очі червоні? – У тих, хто запізнюється над вином, у тих, хто приходить попробувати вина змішаного. Не дивись на вино, як воно рум'яніє, як виблискує в келиху й рівненько ллється, – кінець його буде кусати, як гад, і вжалить, немов та гадюка» (Пр. 23:29-32).

  Біблія дуже чітко зображує наслідки вживання алкоголю. Стогін, сварки, горе, рани – тільки частина загальної картини. Перелік нещасть тих, хто проводить свій час за вживанням вина, може бути продовженим і вмістить багато іншого.

  Багато людей, свого часу шанованих, деградували через вживання алкоголю. Пияцтво призводило до руйнування відносин у сім'ї, до подружніх зрад, крадіжок, вбивства.

  Багато молодих подружніх пар, що мріяли про майбутнє життя у злагоді та взаємній довірі, було зруйновано алкоголем.

  На жаль, той перший келих був випитий так легковажно і бездумно! Хіба думав тоді хто-небудь про майбутнє? Але з часом, щоб «врівноважити» нескінченні стреси і турботи буденного життя, алкоголю потрібно було дедалі більше. Непорозуміння, сварки і відчуття, що тебе недооцінюють, з'являлись дедалі частіше, і зрештою надія на краще майбутнє зникла зовсім. Алкоголь став милицею, на яку людина намагалася зіпертись серед проблем. Гроші, що були так потрібні сім'ї, витрачалися на купівлю спиртного. Знайти час, щоб провести разом з сім'єю, здавалось неможливим. Врешті-решт, алкоголь виявився єдиною відповіддю на безліч проблем. Він на деякий час робив турботи, а також розчарування в житті нечутними і невиразними. Але коли поверталася тверезість, проблеми тільки зростали, а з ними – і бажання напитися знову. Потреба у щоденному вживанні спиртного приводить людину у полон алкоголю і робить рабою на шкоду самій людині і ближнім. Вона замкнена у хибному колі гріха – і здається, що виходу з цього кола немає. Але почекайте! Надія є, і є чим втамувати цю жахливу спрагу.

Ісус – ось відповідь

Повний текст: Алкоголь-Чи всі витрати ви підрахували?

  Ісус пропонує нам воду, що здатна втамувати спрагу людини. Під час Свого земного життя Він зустрів жінку, що прийшла до криниці по воду. Він сказав, що може дати їй воду, яка втамує спрагу, і вона ніколи більше не відчуватиме її. Кожна людина прагне напитися цієї води, бо вона зцілює душу (Ів. 4:5-26).

  Бог приготував чудовий вихід із цих проблем. Він говорить: «Хто прагне,  тому даром Я дам від джерела живої води» (Об. 21:6). Ісус і є цим живим джерелом. Прийди до Нього таким, який ти є. Скажи Йому, що не можеш допомогти собі сам. Скажи, що тепер ти розумієш, що тільки Він може позбавити тебе смертельних обіймів алкоголю. Ти добре знаєш із власного досвіду, що самої тільки сили волі не достатньо, щоб перемогти цю сильну спокусу.

  Прийди до Бога як грішник і покайся у своєму егоїстичному і гріховному житті, тільки повір, що Господь має для тебе вихід. Ти віднайдеш силу для того, щоб повністю віддати Йому своє життя. Кров Ісуса Христа змиє твої гріхи, і ти зможеш отримати те, що Бог обіцяє в Ісаї 1:18: «Тоді прийдіть, і будемо правувати, – говорить Господь: коли ваші гріхи будуть як кармазин, – стануть білі, мов сніг; якщо будуть червоні, немов багряниця, – то стануть мов вовна вони». Коли Бог прощає нас, Він не залишає наші серця порожніми, а наповнює нас любов'ю та благодаттю.

  Коли любов Божа наповнить твоє серце, ти отримаєш глибоке відчуття задоволення і спокою. Ти станеш одним із Його дітей. Твій дух буде вільним і відкритим, і ти отримаєш впевненість у спасінні. Ти знатимеш, на Кого покластися під час тяжких випробувань. Коли буде втамовано твою духовну спрагу, ти дістанеш силу перемогти потяг до спиртного. Рани можуть бути зцілені, і тільки шрами залишаться після них, нагадуючи про чудову милість Божу. Прийди і пий цю живу воду: «Хто до мене приходить, Я не вижену геть» (Ів. 6:37).

Підтримка і спілкування людей Божих

  Дуже важливо продовжувати пізнавати волю Божу у всіх сферах свого життя. Церква Божа – надійний притулок, де ти можеш знайти спілкування і підтримку у важкі часи, що неодмінно настануть. Бог бажає замінити гріховне спілкування минулого життя новим колом друзів. Спілкування з народом Божим допоможе тобі отримати настанову на майбутнє і підтримку у боротьбі зі спокусами.

  «І вас, що мертві були через ваші провини й гріхи, в яких ви колись проживали за звичаєм віку цього, за волею князя, що панує в повітрі, духа, що працює тепер у неслухняних, між якими й усі ми проживали колись у пожадливостях нашого тіла, як чинили волю тіла й думок, і з природи були дітьми гніву, як і інші, – Бог же багатий на милосердя, через Свою превелику любов, що нею Він нас полюбив, і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, – спасені ви благодаттю, – і разом із Ним воскресив, і разом із Ним посадив на небесних місцях у Христі Ісусі» (До еф. 2:1-6).

 

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати