Послухай, ХТО кличе тебе?

The listening lamb

Єв. від Івана 10:1-18

  Чи чув ти коли-небудь, щоб хтось кликав твоє ім’я, і ти не знав, звідки линув той голос? Або, можливо, ти ледве чув той голос тому, що навколо було дуже галасно.
  Послухай, голос кличе тебе. ТЕБЕ!
  Хто ти? Як твоє ім’я? Звідки ти прийшов? Де ти живеш? Куди ти йдеш?
  Ти знаєш назву твого міста чи села? Можливо ти ніколи  не залишав його, але ти знаєш, що твоє село є частиною великої країни, а всі країни є частиною великого світу.

Біблія

  Світ був створений майже 6 тисяч років тому. Він був створений Богом. Бог має книгу, що називається Біблією, у якій розповідається, як Він створив світ, і як Він створив перших чоловіка і жінку. Бог створив людину за Своєю подобою. 

Повний текст: Послухай, ХТО кличе тебе?

  З того часу народжувалися діти. З того часу люди вмирали. Тисячі і тисячі з них народились і померли.

  Ти народився у своїх батьків, але насправді ти був створений Богом. Він створив все. Чи думав ти коли-небудь, як чудово Бог створив усе, і як Він створив тебе?

  Твої батьки дали тобі ім’я. Бог знає твоє ім’я. Він знає ім’я кожного, незалежно від того, якою мовою воно звучить. Він знає все. Бог створив нас, і тому Він знає про нас все. Він любить нас, тому що ми належимо Йому. Він – наш Батько на Небі, і Він дбає про нас більше, ніж наші земні батько й мати.

Бог

  Бог був завжди. Він – вічний. І коли Він вклав своє дихання в нас, це зробило нас також безсмертними. Ні, не наші тіла, тому що вони вмирають, але душу всередині нас, яка живе вічно.

  Чи знаєш ти Бога? Можливо ти спитаєш: «Хто є Бог? Де Він?»

  Чи ти дійсно бажаєш знати це? Так, ти бажаєш. Глибоко в тобі є це бажання.

  Ти ніколи не бачив Бога, чи не так? Не бачив, але це не означає, що Він не існує.

  Є тільки один Бог. Немає місця для інших богів, тому що Він один є дійсно справжнім Богом, що наповнює небо і землю. Він присутній скрізь одночасно.

  Божий дім є Небо, те прекрасне місце там, у вишині, але Він також живе в серцях тих людей, які слухаються Його.

  Як пізнати Бога? Чи не це питання ти задаєш? Бог має чудовий план, щоб показати нам, як це зробити.

  Бог послав Свого Однородженого Сина Ісуса з Небес, щоб показати людям, хто Він, який Він. Бог і Ісус – це одне ціле.

  Чудом, Божий Син був народжений немовлям, виріс і став чоловіком. Потім три роки Ісус говорив людям про любов Бога, Його Батька. Він казав їм, що Бог є святий і не може терпіти гріх.

  Тоді Бог приготував для нас шлях до спасіння від наших гріхів. Він допустив, щоб Його Сина Ісуса було розіп’ято на хресті злими людьми, щоб Син віддав Своє життя за нас – така велика була Його любов!

  Ісус був Жертвою, яка може заплатити за гріхи всього світу – за кожний твій гріх, який ти коли-небудь зробив, за кожний гріх кожного окремо – хлопця чи дівчини, чоловіка чи жінки.

  Чи залишився Ісус на хресті? Чи залишився Ісус у гробі? Ні. Через три дні Він воскрес з перемогою. Потім Він повернувся на небо і чекає, коли Бог скаже, що світ підійшов до кінця. Тоді Він буде праведним суддею над усіма людьми.

  Чи маєш ти Євангелію від Івана? Прочитай десятий розділ. Іван написав, про що Ісус говорив людям. Те, що Він сказав, дійсне для нас сьогодні. Ісус сказав, що Він Добрий Пастир, і Він віддав життя за Своїх овець. Ми є вівці. Той, хто є Його вівцею, знає Його голос. Він кличе їх по імені. За чужим вони не підуть.

Чужий, інший голос

  Хто той чужий, від якого ми повинні втікати? О, він злодій! Він зовсім не дбає про овець. Він є неправдомовець. В ньому немає правди. Він – диявол. Він – наш ворог, сатана.

  Але в першу чергу він є ворог Бога. Він був одним із добрих ангелів з Богом на Небі. Але він загордився і піднявся проти Бога. Він боровся проти Бога і багато ангелів приєдналося до нього. Бог переміг, тому що Він – Всемогутній. Таким чином Він скинув з Неба сатану і всіх його послідовників. За це сатана ненавидить Бога.

  Оскільки він ніколи не зможе зблизитись з Богом знову, він виливає свій гнів на Божі створіння, на земних людей. Оскільки він згрішив, він намагається спокусити кожного на гріх. Але ніколи знову гріх не ввійде в Царство Небесне.

  Існує й інше місце, яке Бог створив саме для диявола та його ангелів. Це – пекло, місце страждань. Пекло – це палаючий вогонь, який ніколи не згасне; це місце, де диявол і його послідовники будуть нести вічне покарання. Це жахливе місце, куди Бог буде змушений відправити нас, якщо ми вирішимо слухатись голосу сатани. 

  Сатана не хоче, щоб ми думали про пекло. Він не хоче, щоб ми думали про Бога. Ось чому він намагається відвернути нашу увагу від Бога. Сатана намагається зробити так, щоб ми слухались його голосу. 

Чи чув ти в собі той, інший голос?

  Часом він примушує нас вірити, що він може дати нам щось хороше. Він примушує нас думати: «Я кращий за інших, я важливий. Я на першому місці. Я розквитаюсь. Я повинен боротись за свої права. Красти – це непогано, тільки треба робити це так, щоб ніхто не впіймав. Кожний говорить неправду, і мені також можна. Брудні думки не такі вже й погані – ніхто не знає, що я думаю. Брудні слова – вони згодяться, щоб добре посміятися».

  А іншим часом, чи був ти в такому занепаді духу, що спокушався думати: «Я нікому не потрібний, я нікчема, навіщо продовжувати жити?»

  Це все є голос диявола. Він говорить неправду. Тому він і намагається зробити нас неправдомовцями також. Він – злодій, тому він хоче змусити нас красти. Він – вбивця, тому він хоче, щоб і ми ненавиділи інших.

  Коли ти слухаєш той голос, що ти відчуваєш? Чи почуваєш ти себе добре? О ні, це робить тебе нещасним і ти хочеш сховатись у темряві. Саме таким є сатана. Йому подобається робити справи в темряві.

Голос Ісуса – голос Пастиря

  Чи ти знаєш Ісуса, Доброго Пастиря? Чи ти хотів би бути Його вівцею? Чи ти хотів би знати Його голос?

  Так, ти можеш, але перш за все, ти не повинен більше слухати той, другий голос.

  Тепер, заспокоївшись, ти будеш чути лагідний голос Ісуса, який кличе тебе віддати все своє життя Йому. Ти почуєш, як Він буде говорити тобі, щоб ти каявся у своїх гріхах та сповідав їх.

  Може часом, в тиші, ти думав: «Що мені робити з усіма моїми турботами і тягарами? Я б хотів бути хорошим. Я хотів би бути там, де ніколи більше я не буду голодний або хворий. Що зі мною буде, коли я помру?»

  Можливо, ти маєш ще багато думок. Це – голос Ісуса, який кличе тебе.

  Чи відчуваєш ти себе іноді сумним, і навіть не знаєш, чому? Або відчуваєш себе самотнім у присутності інших? Це може відбуватись тому, що ти сумуєш за Богом, за Тим, Хто створив тебе і любить тебе. Він Пастир, який кличе Своїх загублених овець. Він кличе і кличе, шукає і шукає тебе. 

  Коли ти почуєш голос Пастиря, відгукнись на нього. Проси у Нього прощення своїм гріхам. Просто розкажи Йому, що ти відчуваєш, і проси Його спасти тебе. Це буде твоєю молитвою.

  Чи ти коли-небудь молився до Бога Небесного? Зроби це зараз. Він почує і зрозуміє тебе. Він дасть тобі спокій, якого ти так сильно бажаєш.

  Невже ти не хочеш бути Його вівцею і знати Його голос? Він хоче бути твоїм Другом. Він звільнить тебе від тягаря гріхів. Ти відчуєш себе щасливим. Ти будеш люблячим і добрим, як Він. Він допоможе тобі перемогти твій страх.

  Навіть, якщо інші будуть висміювати тебе за те, що ти християнин, – знай, що Ісус буде піклуватись про тебе. Навіть, якщо той, чужий, буде спокушати тебе знову, довірся Ісусу і Він допоможе тобі перемогти.

  Коли ти знаходишся в безпеці, в люблячих руках Пастиря, ти знаєш, що тебе чекає в кінці. Він візьме тебе в Свій прекрасний, щасливий Дім, щоб ти жив з Богом навіки.

Зв'яжіться з нами

Замовити трактати